Сучасні садівники насолоджуються достатком варіантів, коли справа стосується добрив, магазини пропонують широкий асортимент як вітчизняних, так і імпортних продуктів.

Класичні органічні добрива, як і раніше, широко доступні. Однак багато садівників продовжують шукати альтернативні методи збагачення ґрунту.

Один із популярних народних засобів пропонує використовувати звичайні злаки як заміну органічних та мінеральних добрив, особливо восени. Якщо ви завершуєте свій садовий сезон і у вас залишилися зерна, такі як кукурудза або ячмінь, ви можете розглянути можливість використання їх як натуральне добриво.

Згідно з цим підходом, вважається, що ці злаки містять органічні речовини та мікроелементи, які можуть збагачувати ґрунт, потенційно покращуючи його якість. Деякі навіть стверджують, що вони можуть перетворити ґрунт на щось схоже на родючий чорнозем.

Якщо ви зацікавлені в тому, щоб випробувати цей метод, ось що вам потрібно зробити:

Почніть з прополювання грядок і очищення від рослинності, що залишилася. Потім розпушіть ґрунт, розкидайте зерна по поверхні і заробіть їх граблями на глибину близько 5-10 см.

Щедро поливайте ділянку протягом наступних кількох днів і продовжуйте регулярне прополювання.

Читайте також:

Про це вам ніхто не розповість: як урятувати врожай яблук, навіть якщо вони гниють на гілках

Коли найкраще викопувати картоплю цього року: урожай збережеться аж до весни

Баклажани виростуть прямо на очах: ​​чим їх потрібно підгодувати в серпні і як доглядати