У вересні 2024 року українські мікропідприємці, які постраждали від війни, зможуть подати заявку на фінансову допомогу через ініціативу EU4Business. Ця програма пропонує гранти в розмірі до 5000 євро для підтримки бізнесу в регіонах, які сильно постраждали від війни.

Мікропідприємці, які працюють у регіонах, які найбільше постраждали від війни, можуть подати заявку. Бізнес має працювати з 1 лютого 2021 року та не мати непогашеної податкової заборгованості. Крім того, бізнес не мав раніше отримувати міжнародні гранти з 1 лютого 2022 року.

Гранти можуть бути використані на різні бізнес-потреби, включаючи закупівлю обладнання, переміщення майна підприємства, закупівлю сировини, виплату заробітної плати, покриття оренди та інших ділових витрат.

Щоб відповідати вимогам, бізнес повинен мати менше 10 співробітників, річний дохід не повинен перевищувати 2 млн євро і займатися певними видами економічної діяльності. На групу пов'язаних підприємців можна подати лише одну заявку.

Гроші, фото: youtube.com
Гроші, фото: youtube.com

Процес подання заявки:

Заявки мають бути подані через портал Фонду розвитку підприємництва.

Переможців буде відібрано на основі рейтингової системи, при цьому пріоритет буде віддано підприємствам, які найбільше постраждали від війни. Конкурс проводиться з 2 по 30 вересня 2024 року, його мета – обрати 100 підприємців із найбільш постраждалих регіонів.

Для отримання додаткової інформації та подання заявки відвідайте веб-сайт Фонду розвитку підприємництва.

Читайте також:

Терміново знімайте гроші з карток: банки почали по-новому штрафувати українців – суми дикі

Українцям пропонують виплати з 1 вересня: гроші надходитимуть щомісяця

Пенсіонерам пропонують солідну фінансову допомогу: гроші "капатимуть" щомісяця