У той час як Україна готується до майбутнього опалювального сезону, країна стикається з комплексом проблем та запевнень щодо постачання газу.

Незважаючи на потенційні труднощі, очікується, що Україна керуватиме своїми потребами у опаленні за допомогою газу вітчизняного видобутку.

Як повідомляється, до 1 листопада Україна має намір накопичити 13,2 млрд. куб. м газу. Нафтогаз висловив упевненість у досягненні цієї мети завдяки збільшенню темпів видобутку на 7%.

Геннадій Рябцев, директор спеціальних проектів НТЦ «Психея», прокоментував РБК-Україна, що суттєвих загроз дефіциту газу немає. Він вважає, що наявного газу буде достатньо навіть при збільшенні споживання нових газотурбінних і компресорних установок, що використовуються для генерації електроенергії.

Вода з-під крана: скрін з відео
Вода з-під крана: скрін з відео

Незважаючи на позитивний прогноз щодо постачання газу, проблеми залишаються, особливо для великих міст та висотних будівель.

Рябцев зазначив, що у багатьох висотних будинках холодна вода та електрика подаються лише до під'їзду.

У разі тривалих відключень електроенергії, що перевищують 4 години, насоси на компресорних станціях цих будівель можуть вийти з ладу, що призведе до проблем із водопостачанням на верхніх поверхах.

"Вода не подається на верхні поверхи. І ризик пов'язаний не стільки з подачею води – це можна вирішити, зробивши запаси – скільки з каналізаційними мережами", – сказав Геннадій Рябцев.

Читайте також:

Цього ще не вистачало: мешканці багатоповерхівок платитимуть за комуналку за завищеними тарифами

Як ми переплачуємо за світло: у YASNO попередили народ

Як вижити під час диких відключень світла: обов'язковий набір, який врятує у темні часи