Організація Об'єднаних Націй виділила 30 мільйонів доларів на підтримку українців, які проживають у прифронтових регіонах, особливо напередодні зими, що наближається. Про це пише «znaj.ua».

Ця фінансова допомога призначена для сімей, визнаних юридично вразливими, та кожне домогосподарство отримає одноразову виплату у розмірі 21 000 грн. Кошти спеціально призначені для закупівлі твердого палива, найважливішого ресурсу для опалення у холодні місяці.

Дана допомога направлена ​​на домогосподарства у Харківській, Сумській, Херсонській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Дніпропетровській, Чернігівській та Миколаївській областях. Пріоритет буде відданий тим, хто мешкає в межах 10 кілометрів від кордону з Росією або лінії зіткнення.

Наголошується, що загальний бюджет цієї ініціативи становить 30 мільйонів доларів.

Отопительный сезон
Опалювальний сезон, фото: скріншот
Отопительный сезон

Ця підтримка надається у рамках Меморандуму, підписаного віце-прем'єр-міністром України Іриною Верещук та представником ООН Кароліна Ліндхольм Біллінг, у якому основна увага приділяється наданню допомоги громадам у зимові місяці.

Програма наголошує на важливості підтримки стійкості громадян, які перебувають у неймовірно вразливому соціально-економічному становищі через війну.

Кароліна Ліндхольм Біллінг підкреслила, що пріоритетом ООН є підтримка українців, які залишаються в прифронтових районах, особливо з урахуванням очікуваних труднощів цієї зими, посилених цілеспрямованими атаками, що продовжуються, на енергетичну інфраструктуру з боку російських військ.

Читайте також:

Комуналка вдвічі дорожча: українців готують до шаленого зростання тарифів

Тільки не падайте: кому прийдуть "непідйомні" платіжки за комуналку

Борги за комуналку: кому спишуть усі "хвости" і за яких умов