Українські пенсіонери можуть отримати доступ до додаткових виплат залежно від таких факторів, як стаж, стан здоров'я та умови життя. Проте не всі пенсіонери матимуть право на ці пільги. Про це повідомляє видання "novyny.live", посилаючись на "24канал".

1. Надбавки до пенсії.

Пенсіонери віком 80 років і старші, які живуть самостійно та потребують постійного догляду через проблеми зі здоров'ям, мають право на щомісячну надбавку. Для її отримання вони мають подати заяву разом із підтверджуючими документами до відповідних органів.

Надбавка складає 40% прожиткового мінімуму для тих, хто не може працювати. У 2024 році вона становитиме 944 гривні, оскільки прожитковий мінімум для таких осіб встановлено у розмірі 2361 гривні.

2. Допомога ООН.

Пенсіонери із виплатою до 3250 гривень можуть претендувати на додаткову допомогу ООН. Ця виплата автоматично розраховується для тих, хто відповідає таким умовам:

Проживання у зонах потенційних чи активних бойових дій.

Не отримання виплат для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) чи допомоги від міжнародних організацій з 1 березня 2023 року.

Гроші
Гроші

3. Тимчасова державна соціальна допомога.

Особи, які досягли пенсійного віку, але не мають страхового стажу для отримання пенсії, можуть подати заяву на тимчасову державну допомогу. Вона надає їм підтримку, доки вони не отримають право на пенсію.

Заяву та відповідні документи необхідно подати до органу соціального захисту населення за місцем проживання особи. Під час воєнного стану та протягом одного місяця після його закінчення ця виплата триває, навіть якщо одержувач пропустить строк розгляду.

4. Додатковий посібник у вересні.

У вересні деякі громадяни матимуть право на додаткову допомогу у розмірі 450 гривень. Ця додаткова виплата заснована на віці та інших умовах, яким потрібно відповідати для отримання права.

Читайте також:

Стосується кожного пенсіонера: ПФУ здивував несподіваними новаціями

Пенсіонери зможуть отримувати від 5 тисяч: кому вистачить на комуналку без субсидії та навіть на продукти

65-річним пенсіонерам покладено надбавки: на яку суму можна розраховувати