Щоб забезпечити прекрасне цвітіння троянд наступного року, дуже важливо забезпечити їм правильний догляд восени.

Шкідники.

Навіть восени шкідники все ще можуть становити загрозу для ваших троянд. Продовжуйте з ними боротьбу, опрацьовуючи рослини відповідним пестицидом. Це допоможе захистити їх від будь-яких комах, які можуть завдати шкоди рослинам, що готуються до зими.

Полив.

У вересні настав час скоригувати стратегію поливу. Хоча вам слід скоротити частоту поливу, важливо збільшувати кількість води щоразу, коли ви поливаєте. Будьте обережні, щоб вода не потрапляла на листя чи стебла, оскільки це може збільшити ймовірність розвитку хвороб.

Троянди: скрін з відео
Троянди: скрін з відео

Листя.

Для оптимального догляду деякі листки необхідно обрізати, особливо нижні. Крім того, слід прищипнути пагони, щоб стимулювати здорове зростання і підготувати їх до майбутнього сезону спокою.

Підживлення.

Осінь також є часом для останнього раунду добрива троянд. Ви можете використовувати спеціалізовані добрива для троянд або вибрати інші поживні речовини, такі як сульфат калію та магнію (близько 30 грамів на кущ), суперфосфат (до 50 г на рослину) та сульфат калію (15 г на кущ). Вони допоможуть зміцнити рослини та підготувати їх до зимових місяців.

Читайте також:

Які квіти в жодному разі не можна обрізати восени: ви загробите своїх красунь

Кабачки плодоноситимуть аж до зими: як мати свіжий урожай навіть не в сезон

Підготуйте свій сад та дерева до холодів: обов'язково зробіть це після збирання врожаю – наступний рік дасть утричі більше