Вересень в Україні очікується надзвичайно теплим, у низці регіонів тепла осінь, швидше за все, затримається. Однак в окремих районах все ж таки прогнозуються заморозки. Про це на порталі "Метеопрог" розповів кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич.

Він зазначив, що перші заморозки можуть настати лише у третій декаді вересня, насамперед у північно-західних регіонах, зокрема на Поліссі, та у високогірних районах Карпат.

Кібальчич пояснив, що перехід від спекотного літа до осені очікується не раніше другої половини вересня. На півдні України та на Закарпатті літні умови збережуться протягом усього місяця.

Осінь, фото з вільних джерел
Осінь, фото з вільних джерел

Прогнозується, що середньомісячна температура на більшій частині України становитиме +15...+20 °C, у Карпатському регіоні очікується трохи нижча температура +13...+14 °C, що приблизно на 1,5–2 °C вище за кліматичну норми.

У першій половині вересня Україна відчуватиме літню спеку, аномально тепла, суха та сонячна погода збережеться як мінімум до середини місяця. Дощі очікуються переважно у південних регіонах, включаючи Приазов'я та Крим.

Після 13-16 вересня очікується зниження температури по всій Україні та наближення її до довгострокового середнього значення.

Читайте також:

Українцям виплатять гроші на комунальні послуги: пережити зиму вистачить

Пенсії у вересні не буде: кого позбавлять головних виплат

Справжня аномалія накриє Україну: погода збожеволіє – все кардинально змінюється