У цьому вересні українці можуть очікувати на продовження літньої погоди, більш високі температури збережуться і в третьому тижні місяця.

Метеорологи прогнозують, що осінь настане значно пізніше, ніж звичайно, а літні умови збережуться протягом усього вересня, особливо в південних регіонах і на Закарпатті, за словами метеоролога, кандидата географічних наук Ігоря Кібальчича.

Середня температура у вересні цього року, за прогнозами, складе від +15 до +20 °C, що на 1,5–2 градуси вище за сезонну норму. У Карпатському регіоні буде трохи прохолодніше, температура становитиме близько +13–14 °C. Ці тепліші, ніж зазвичай, умови нагадують ті, які зазвичай спостерігаються у серпні, що вказує на те, що настання осені буде відстроченим.

У першій половині вересня в країні буде надзвичайно тепла та сонячна погода, особливо у південних районах. Опадів буде мало на більшій частині України, переважно вони очікуються у південних регіонах, Приазов'ї та Криму.

Очікується зміна погодних умов приблизно в середині вересня між 13 і 16 числами, коли температура почне поступово знижуватися, наближаючись до середніх сезонних показників.

Тепла осінь: скрін з відео
Тепла осінь: скрін з відео

Незважаючи на цю тенденцію до похолодання, прихід осені буде повільним.

Заморозки навряд чи з'являться до останньої декади вересня, і вони переважно спостерігатимуться у північно-західних регіонах, особливо на Поліссі, та у високогірних районах Карпат.

Цей тривалий літній період може принести як користь, і проблеми. З позитивного боку, фермери можуть виграти від продовження періоду вегетації, що дозволить зібрати більше урожаю.

Однак затримка приходу осені може порушити екологічні процеси та створити проблеми під час підготовки до зимових місяців.

Читайте також:

Що нам готує доля: гороскоп для всіх знаків Зодіаку на вересень

Українцям пропонують нову фінансову допомогу: час є до 16 числа

Народ позбавили субсидій у вересні: що пішло не так