Народний депутат України Сергій Євтушок висловив стурбованість щодо потенційної незаконної діяльності за участю деяких транспортних засобів, що використовуються ТЦП та СП.

За словами нардепа, деякі транспортні засоби можуть бути оснащені пристроями радіоелектронної боротьби (РЕБ), які призначені для блокування сигналів мобільних телефонів, що не дозволяє мобілізованим чоловікам здійснювати дзвінки.

Під час інтерв'ю на телеканалі «Новини.LIVE» Євтушок заявив, що отримав багато скарг від громадян на передбачувані дії працівників ТЦК.

Він пояснив, що в деяких випадках, як повідомляється, людей зупиняють, садять в автомобілі, в яких активовані системи РЕБ, і доставляють до офісів ТЦК.

Повідомляється, що протягом кількох годин вони проходять медичне обстеження, а потім наступного ранку вирушають на полігони.

"Низка звернень про те, що зупиняють, вмикають такі засоби радіоелектронної боротьби, щоб людина не змогла нікуди зателефонувати, силою затягують в автобусик або бусик, везуть у ТЦК. І через дві-три години людина вже проходить ВЛК (військово-лікарську комісію. - Ред.) і вранці вже перебуває на полігоні", - сказав він.

На питання ведучого, чи справді ці транспортні засоби оснащені такими системами блокування сигналів, Євтушок підтвердив, що інформація надійшла зі звернень громадян, зазначивши, що вбудовані системи нібито не дозволяють людям зв'язатися із сім'єю, друзями чи адвокатами, щоб повідомити ситуацію.

"Є випадки, є в мене звернення, що в машині, на якій пересуваються ТЦК, вбудовані, вмонтовані системи, які блокують мобільний сигнал. Це для того, щоб людина не могла нікуди передзвонити, повідомити ні родичам, ні, можливо, адвокатам, що з нею вчиняють неправомірні дії", - додав Євтушок.

Читайте також:

ТЦК можуть масово відправити на фронт: "вилов" на вулицях закінчиться?

Тут навіть ТЦК безсилі: із якими хворобами можуть не забрати на фронт

Осіння мобілізація "поставить на вуха" кожного: улов ТЦК буде в рази жорсткішим