В Україні більшість громадян автоматично отримають житлові субсидії на опалювальний сезон. Проте з 1 вересня 2024 року деяким групам необхідно повторно подати заявку на отримання субсидії через Пенсійний фонд. Про це попереджає «napensii».

Розрахунок субсидій на опалювальний період розпочнеться з 1 жовтня. Ті, хто подасть документи після цієї дати, як і раніше, матимуть право на субсидію протягом опалювального сезону. Якщо ви вже подали заявку, вам не потрібно робити жодних додаткових дій, оскільки субсидія буде оброблена автоматично для більшості одержувачів.

Однак деяким групам необхідно буде надати додаткові документи, наприклад, орендарям, особам, склад домогосподарств яких відрізняється від офіційно зареєстрованого та внутрішньо переміщеним особам.

Важливо зазначити, що жовтнева субсидія буде розрахована на основі початку опалювального сезону. Зазвичай це охоплює 15 днів, незалежно від того, коли офіційно починається опалення в кожному місті. Жовтневі виплати будуть відображені у листопаді.

Призначення субсидії, фото: youtube.com
Призначення субсидії, фото: youtube.com

Тим, хто отримав «нульову» субсидію влітку, Пенсійний фонд скоригує виплату з урахуванням підвищених тарифів на комунальні послуги через опалювальний сезон.

Як подати заяву на отримання житлової субсидії:

Поштою чи особисто у центрі обслуговування населення ПФУ.

Онлайн через портал електронних послуг ПФУ або мобільний додаток, обравши «Заяву на житлову субсидію чи пільгу».

Через портал «Дія», виконавши пошук за запитом «Заява на субсидію».

Через ЦНАП.

Читайте також:

Пережити зиму за будь-яку ціну: чому українців позбавлять субсидій у найважчий час

За борги з комуналки будуть проблеми з квартирою: народу готують новий рівень покарань

"Ощадбанк" приготував приємний сюрприз: дадуть гроші на комуналку та ліки