Щоб ваші троянди пережили зиму і красиво цвіли в наступному сезоні, правильний догляд у вересні має вирішальне значення. Після цвітіння троянди слабшають, що робить їх більш вразливими до хвороб і менш здатними переносити низькі температури. Тому важливо забезпечити їх правильними поживними речовинами.

Підживлення життєво важливе для відновлення і підвищення стійкості до зими. Можна вносити як органічні, так і мінеральні добрива, як під корінь, так і безпосередньо на рослину, щоб поживні речовини досягли всієї системи - коренів, пагонів і листя.

Органічні добрива:

Гумус і пташиний послід є відмінними джерелами азоту, але оскільки азот сприяє росту, краще використовувати їх навесні.

Деревна зола багата калієм і може застосовуватися як навесні, так і восени. Восени розсипте золу навколо рослин і ретельно полийте до настання заморозків.

Цвітуть троянди, фото: youtube.com
Цвітуть троянди, фото: youtube.com

Мінеральні добрива:

У вересні троянди особливо потребують фосфору, калію і магнію, щоб підготуватися до холоду. Два ефективних добрива - калімагнезія і подвійний суперфосфат.

Розчиніть 20 г калімагнезії в 10 літрах води, добре перемішайте і полийте рослини.

Розчиніть 1 столову ложку подвійного суперфосфату в 10 літрах води. Для поліпшення розчинення спочатку змішайте суперфосфат з 2 літрами киплячої води, потім розбавте холодною водою до 10 літрів.

Найкраще вносити добрива в сухий безвітряний ранок для максимального засвоєння. Правильне підживлення у вересні допоможе трояндам пережити зиму і пишно цвісти навесні.

Читайте також:

Ці осінні помилки позбавлять вас урожаю наступного року: як не угробити город

Обов'язково робіть це з хризантемами восени: не дайте зимі образити ваших красунь

Як відновити ґрунт після збору врожаю: наступного року дасть втричі більше і захистить від шкідників