На нещодавньому брифінгу Роман Істомін, представник Полтавського обласного ТЦК та СП розповів про зміни у процесі мобілізації в Україні, зокрема про використання поштових відправлень повісток. Про це пише "rbc".

Він наголосив, що цей метод, викладений у постанові Кабінету міністрів України № 560, дозволяє швидше ідентифікувати військовозобов'язаних та потребує меншої кількості персоналу для цього завдання порівняно з традиційними особистими повідомленнями.

Істомін пояснив, що повістки надсилаються або на оновлену адресу, вказану громадянами, або на адресу, вказану в державній системі реєстрації, якщо дані не були оновлені.

Він зазначив, що навіть якщо людина відмовляється прийняти повістку або відсутня за місцем реєстрації, вона, як і раніше, вважається належним чином врученою. Це допомагає владі забезпечити ефективне повідомлення військовозобов'язаних, навіть якщо вони фізично не можуть отримати повістку.

TЦK
TЦK

Представник ТЦК також наголосив, що процес здійснюється відповідно до плану мобілізації у Полтавській області, і жодних суттєвих проблем не зафіксовано.

Кількість виданих повісток залежить від потреб зборів, зокрема, від конкретних типів фахівців, які потрібні будь-якої миті часу. Такий метод знижує потребу в «піших патрулях» та оптимізує процес сповіщення та мобілізації.

«Звичайно, що вони (повістки, – ред.) не будуть усім, усієї області направлені в один день. За потреби, залежно від того, які фахівці потрібні, будуть якісь, наприклад, вимоги щодо віку якогось підрозділу», - пояснює Істомін.

Читайте також:

На всіх юнаків чекають у ТЦК: що готує доля школярам

Народ чекають на нові штрафи: покарають прямо на вулиці, і це не ТЦК

Тотальний контроль українців: про відеоспостереження з розпізнаванням та до чого тут ТЦК