Мирний план Володимир Зеленського вже представлений усім партнером та проходять консультації з цього питання.

Звичайно, це перший крок до завершення війни в Україні, якщо партнери його підтримають. Також зараз Володимир Зеленський розповів назвав перший крок, який призведе до завершення активної фази війни.

Володимир Зеленський, фото: hyser.com.ua
Володимир Зеленський, фото: hyser.com.ua

Взаємне припинення ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури, на думку президента, може стати першим кроком на шляху до завершення гарячої фази російсько-української війни.

Зокрема, глава держави сказав, що коли йдеться про енергетику та свободу судноплавства, отримання результату за цими пунктами стало б сигналом про те, що Росія, можливо, готова припинити війну, повідомляє Financial Times.

Зеленський вважає, що якщо Москва та Київ домовляться припинити удари по об'єктах інфраструктури, це стане значним кроком на шляху до деескалації конфлікту.

"Ми побачили під час першого (мирного - ред.) саміту, що може бути прийняте рішення щодо енергетичної безпеки. Іншими словами: ми не нападаємо на їхню енергетичну інфраструктуру, вони не атакують нашу. Чи може це призвести до кінця гарячої фази війни? Я думаю, що так" , - сказав глава держави.

Ракетний удар по Україні. Фото: youtube.com
Ракетний удар по Україні. Фото: youtube.com

Також Зеленський заявив, що Україна у розмовах із західними партнерами порушує зараз питання гарантій безпеки, включаючи НАТО.

Читайте також:

"Будь-яка війна закінчується миром": у путіна заговорили про переговори з Україною після заяв Шольця.

Росію можна зупинити: міністр розповів про варіант, який точно покаже червоне світло путіну.