Нещодавно Володимир Зеленський, а потім і ГУР, заявили про те, що Північна Корея відправила на допомогу росії своїх солдатів.

Наразі стало відомо, що військові КНДР уже в Курській області і наробили там справ - зґвалтували двох дівчат 17 та 23 років. Коли ж вони будуть задіяні у війні з Україною? Про це також повідомив Президент України на основі даних розвідки.

Оккупанты: скрин с видео
Окупанти

"За інформацією розвідки, вже 27-28 жовтня перші північнокорейські військові будуть застосовані Росією у зонах бойових дій", - написав президент у соцмережах 25 жовтня.

Зеленський наголосив на необхідності жорсткої міжнародної реакції на такі дії.

"Фактичне залучення Північної Кореї до бойових дій має отримати відповідь у вигляді не закритих очей та розгублених коментарів, а відчутного тиску як на Москву, так і на Пхеньян", - наголосив він.

Володимир Зеленський, фото: hyser.com.ua
Володимир Зеленський, фото: hyser.com.ua

Президент також отримав доповідь від Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського щодо ситуації на фронті. Особлива увага приділяється Покровському, Курахівському та Лиманському напрямкам.

"На Донеччині важко, але наші бойові бригади тримають позиції та роблять усе можливе для знищення окупанта", - зазначив Зеленський.

Окремо обговорили операцію на території Курської області Росії, де українські підрозділи виконують завдання щодо створення буферної зони.

Розбомблена колона Росії в Курській області, кадр з відео
Розбомблена колона Росії в Курській області, кадр з відео

Читайте також:

Завершення активної фази Володимир Зеленський розповів, що точно допоможе Україні у війні.

"Будь-яка війна закінчується миром": біля путіна заговорили про переговори з Україною після заяв Шольця.