Ще влітку пройшов перший Саміт миру щодо України та обіцялося, що другий відбудеться до президентських виборів у США.

Але вже було заявлено, що його не встигнуть підготувати та проведуть після виборів. До речі, "План перемоги" Зеленського вже готовий і був представлений союзникам. Зараз Президент України розповів про можливе місце проведення Другого саміту миру і воно по правді кажучи дивує. Про це він повідомив в інтерв'ю The Times of India.

Володимир Зеленський, фото: hyser.com.ua
Володимир Зеленський, фото: hyser.com.ua

За словами Зеленського, його можна було б провести в Індії. При цьому він наголосив, що Київ готовий вислухати пропозиції інших країн щодо завершення війни, проте на основі українського формату.

"Ми говорили з Моді (прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, - ред.). У нас є майданчик Самітмиру, я вважаю, що ми могли б провести другий саміт у будь-якій поважній столиці. Безумовно, це може бути в Індії, і прем'єр-міністр може організувати відповідний саміт", – сказав лідер України.

Жителі Індії шоковані, фото: youtube.com
Жителі Індії шоковані, фото: youtube.com

Президент також зазначив, що Україні необхідно підготуватись до наступного засідання саміту миру. До того ж, Київ бажає почути ті чи інші пропозиції тих чи інших країн, у тому числі Китаю, Бразилії, Індії, членів Європейського союзу (ЄС) або держав Африканського континенту.

"І, будь ласка, якщо є пропозиції, є у Китаю та Бразилії, але лише на основі нашого формату, тому що війна у нас. І я вважаю, такий саміт може бути в Індії", - додав він.

Читайте також:

Володимир Зеленський розповів, коли солдати КНДР прийдуть в Україну: "Відповідь у вигляді незаплющених очей".

"Тисяча Зеленського" повертається: коли українці зможуть отримати гроші та на що дозволять витратити.