Деякі українські пенсіонери можуть розраховувати на підтримку з наближенням опалювального сезону завдяки благодійній ініціативі RememberUs.org, громадській благодійній та волонтерській організації.

Ця організація пропонує безкоштовні буржуйки літнім громадянам віком 70 років та старше, які проживають у Харківській області.

Програма спеціально орієнтована на тих, хто мешкає у приватних будинках без належного опалення у головній кімнаті. Пенсіонери, які мають право на участь, повинні зареєструватися, заповнивши онлайн-форму. Якщо пенсіонер не може зробити це через технічні обмеження, родичі чи сусіди можуть допомогти йому.

Пенсіонери
Пенсіонери

Однак важливо зазначити, що реєстрація не гарантує наявність печі, оскільки кількість обмежена, і кожна заявка розглядатиметься в індивідуальному порядку.

Крім того, мешканці прифронтових селищ у Харківській, Сумській, Донецькій та Херсонській областях можуть отримати безкоштовні газові балони як гуманітарну допомогу на зиму завдяки проекту, запущеному Міністерством реінтеграції.

Читайте також:

Пенсіонерів викликатимуть у ТЦК: на кого чекає військовий облік, а на кого мобілізація обійде стороною

Частина пенсіонерів не отримуватиме виплати з вересня: Пенсійний фонд приголомшив українців

Пенсіонерам доплатять по тисячі: що для цього потрібно