У міру наближення осені перед городника постає важливе завдання щодо підготовки ділянок до майбутніх осінніх та зимових сезонів.

Щоб ваш город залишався у чудовій формі, і щоб перехід до більш прохолодної погоди був плавним, дуже важливо виконати кілька ключових завдань до настання осінніх холодів.

Догляд за деревами:

Кінець серпня - ідеальний час для обрізання сухих частин дерев та чагарників. До цього часу легше відрізнити справді мертві гілки від тих, що просто демонструють ознаки сезонного пожовтіння.

Зосередьтеся на видаленні мертвих гілок, залишивши здорові гілки процвітати. Після обрізки обов'язково добре полийте дерева, щоб підтримати правильне формування квіткових бруньок наступного року. Якщо можливо, розпушіть ґрунт навколо коренів, щоб вони отримали достатньо кисню до початку осіннього сезону.

Догляд за морквою:

Якщо ви все ще доглядаєте моркву, пам'ятайте, що проріджування грядок має вирішальне значення для зростання більшого коріння. Загущені саджанці конкурують за місце та поживні речовини, що може сповільнити зростання вашої моркви.

Щоб стимулювати розвиток більшої моркви, переконайтеся, що між кожною рослиною є відстань не менше ніж п'ять сантиметрів. Така відстань дозволяє корінням розширюватися і давати суттєвіший урожай.

Роботи на городі, фото: youtube.com
Роботи на городі, фото: youtube.com

Пересадка квітів:

Багаторічні рослини, які вже добре вкоренилися, зазвичай можна залишити такими, якими вони є, але, якщо у вас є квіти, які борються, кінець серпня — ідеальний час для їхньої пересадки.

Переміщення низькорослих квітів на сонячні місця допоможе їм увібрати більше сонячного світла до повного настання осені, сприяючи кращому вкоріненню і зростанню. Таке коригування закладе основу для здоровіших рослин у наступному вегетаційному сезоні.

Догляд за полуницею:

Полуниця - улюблениця садівників, але вона може бути вибагливою. Якщо ви плануєте ввести новий сорт полуниці у свій сад, зараз саме час це зробити. Посадка їх наприкінці літа дає рослинам достатньо часу, щоб укоренитися до перших заморозків, що гарантує добрий урожай наступного року. Своєчасна посадка та догляд забезпечать рясний урожай полуниці наступного сезону.

Читайте також:

Що посадити на городі в останні дні літа: агрономи назвали найкращі культури

Обов'язково посипте крупою порожні грядки на городі: урожай у 2025 році вразить вас

Місячний календар садівника та городника: обов'язково зробіть це з 26 серпня по 1 вересня