Глава «Укренерго» Володимир Кудрицький запевнив українців, що, хоча зима, що має відбутися, принесе значні труднощі, катастрофічних сценаріїв не буде.

Він пояснив, що енергосистема готова до змінних температур, а відключення малоймовірні за більш помірних температур від +2°C до +3°C. Однак, якщо температура опуститься до -10°C, керувати енергосистемою без здійснення вимкнень буде складно.

Кудрицький наголосив, що, незважаючи на війну та спроби противника порушити роботу енергосистеми, «Укренерго» розробила стратегії протидії цим атакам та підтримки балансу в енергосистемі.

Блекаут
Блекаут

Він висловив упевненість, що повного відключення не станеться, оскільки компанія навчилася адаптуватися та підтримувати роботу системи навіть у складних умовах.

«Я вважаю, що ми не допустимо блекауту. Ми в «Укренерго» навчилися протидіяти тактиці ворога, коли бачимо, як вони намагаються покласти енергосистему, куди вони атакують. І ми знаємо, як її відбалансовувати для того, щоб вона продовжувала працювати», - йдеться у повідомленні.

Скрін публікації
Скрін публікації

Читайте також:

В Україні збудують нову атомну станцію: що відомо про АЕС і де вона буде

Підвищена субсидія на осінь: на кого чекає хороша допомога в опалювальному сезоні

Українців чекають нові космічні податки: який "сюрприз" підготувала влада