Українцям слід підготуватися до значного зростання цін на продукти харчування найближчими місяцями, як передбачає аналітик УКАБ Максим Гопка.

Очікується, що зростання цін на пальне призведе до зростання витрат на логістику. Крім того, з настанням холодів для генераторів буде потрібно паливо, що ще більше збільшить виробничі витрати.

"По-перше, логістичні витрати зростатимуть через підвищення цін на паливо, а вже з настанням холодів це паливо буде використовуватися і для альтернативного джерела енергії (генератори), що підвищить собівартість продукції", - попереджає експерт.

Продукти
Продукти

Також очікується, що вартість сировини для переробних підприємств також зросте. Наприклад, ціна на молоко зросла на 30%, порівняно з минулим роком, а ціни на зерно зросли на 20-30%. Так, саме такий приклад навів аналітик УКАБу Максим Гопка.

На превеликий жаль, ці фактори в сукупності, ймовірно, призведуть до прискореної інфляції цін на продукти харчування, починаючи з кінця вересня, що змусить споживачів більш заощаджувати на своїх витратах на продукти харчування.

Читайте також:

Продукти стануть менш доступними: що загрожує українцям і далі виживати

Від цін ноги підкосить: популярні продукти тепер по кишені тільки "вибраним"

Як позбутися зайвої ваги та целюліту без тренувань: просто додайте цей продукт до раціону