В Україні розробляється нова програма гарантованого безкоштовного харчування для дітей молодшого шкільного віку, яка охоплює учнів з 1-го до 4-го класу. Як повідомляє видання «Слово і Справа», президент Володимир Зеленський оголосив про цю ініціативу у відеозверненні 2 вересня.

«Також створюємо програму гарантованого безкоштовного харчування для дітей у початковій школі - з 1-го до 4-го класу», - заявив президент.

Крім того, Зеленський наголосив на важливості повної реалізації програми «Безпечна школа». Ця ініціатива, яку курує МВС, Міністерство освіти, обласні адміністрації, Міністерство цифрової трансформації та місцеві громади, спрямовано на створення безпечного та надійного середовища для всіх учнів по всій країні.

Зеленський також підкреслив, що багато шкіл Запоріжжя та інших регіонів відновили очне навчання цього року. Більше двох мільйонів дітей відвідуватимуть школу у традиційному форматі, ще мільйон навчатимуться у змішаному форматі, поєднуючи очні та онлайн-уроки, залежно від міркувань безпеки та наявності укриттів у школах.

Читайте також:

Комуналка стане дорожчою з 1 вересня: за що доведеться платити більше

Випробування на міцність у вересні: українцям назвали небезпечні дати

Що нам готує доля: які сюрпризи підкине Молодий місяць у Діві у вересні – стосується всіх знаків Зодіаку