З 1 вересня у Хмельницькому зросте вартість обслуговування багатоквартирних будинків, що вплине на розмір комунальних платежів, які сплачуватимуть мешканці, як повідомляє «znaj.ua».

Плата в будинках, що обслуговуються п'ятьма муніципальними керуючими компаніями та двома приватними організаціями, зросте приблизно на третину, що призведе до значного зростання для деяких мешканців, при цьому рахунки можуть збільшитись приблизно на 100 гривень.

Це станеться тому, що вартість оренди не змінювалася з 2021 року.

Також значно зросли витрати на матеріали, електроенергію та паливо, а також збільшилася мінімальна заробітна плата.

За словами Валентини Тимошенко, директора однієї з муніципальних компаній, зростання вартості електроенергії ускладнило для компанії надання повного спектра послуг.

Комуналка
Комуналка

«Підняття вартості електроенергії спричинило те, що керуюча муніципальна компанія не має змоги надавати послуги в повному обсязі. Зросли ціни на матеріали та паливо, крім того, підвищилася мінімальна заробітна плата», - заявила вона.

Жителі стурбовані суттєвим зростанням своїх рахунків. Наприклад, людина, яка раніше платила 328 гривень за двокімнатну квартиру, тепер платитиме понад 400 гривень.

Незважаючи на зростання цін, деякі жителі вважають, що керуючі компанії не виконують своїх зобов'язань належним чином.

«За двокімнатну квартиру платила 328 гривень. За новим тарифом сума буде більше 400 гривень. Нехай ціна зміниться не багато, зросте майже на сто гривень, але вони свою роботу не виконують», - сказала мешканка багатоповерхівки у центрі Хмельницького.

Читайте також:

Що буде з тарифами на комуналку в новому році: чи "посилить" народ платежі за світло, опалення, газ і воду

Тарифи на комуналку вже затвердили: що підготували українцям до опалювального сезону

Борги за комуналку: кому спишуть усі "хвости" і за яких умов