Астероїд під назвою 2024 ON повинен пройти повз Землю на виключно близькій відстані, повідомляє New York Post.

Найближчими тижнями астрономи матимуть можливість спостерігати цю подію. Астероїд шириною близько 220 метрів – це приблизно довжина двох футбольних полів – буде видно з Північної півкулі.

Очікується, що він пройде повз Землю на відстані близько 1 мільйона кілометрів, що приблизно в 2,6 рази більше за відстань між Землею і Місяцем.

Незважаючи на свою близькість, астероїд залишиться на безпечній відстані від планети, що підтверджується даними проекту «Віртуальний телескоп».

Астероїд. Фото: YouTube
Астероїд. Фото: YouTube

У проекті наголошується, що такі близькі зустрічі відбуваються в середньому раз на 10 років. Наближення астероїда можна буде спостерігати онлайн 15 вересня о 14.30 за східноєвропейським часом.

«Астероїд завширшки щонайменше 220 метрів, що дорівнює довжині двох футбольних полів, буде видно з Північної півкулі. Він пролетить повз Землю на відстані близько 1 млн кілометрів, що приблизно у 2,6 раза перевищує відстань між Землею та Місяцем. Тіло пролетить з близької, проте безпечної відстані», - йдеться у повідомленні.

НАСА нагадала громадськості, що астероїди — це залишки скелястого матеріалу, який утворив Сонячну систему 4,6 мільярда років тому.

Читайте також:

Вересень – найгірший місяць для одного знака Зодіаку: на кого чекають серйозні випробування

Справжня аномалія накриє Україну: погода збожеволіє – все кардинально змінюється