З 1 вересня 2024 року вартість проїзду у громадському транспорті у Львові зросте до 25 грн. для тих, хто платить готівкою, замість нинішніх 20 грн.

Це рішення, озвучене директором Департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олегом Забарило, покликане спонукати пасажирів переходити на безготівкові способи оплати.

Підвищення вартості проїзду обговорювалося з червня, але спочатку місто хотіло запровадити безкоштовні пересадки, які стали доступними у липні. Тепер, коли цю систему вже впроваджено, влада переходить на підвищення тарифів за готівку.

Пасажири, які вибрали безготівковий розрахунок, як і раніше, зможуть користуватися нижчими тарифами. Разова поїздка з карткою LeoKart коштуватиме 13 грн, а з банківською картою — 15 грн. Міська влада вважає, що перехід на безготівковий розрахунок не лише зручніший, а й економічніший для населення.

Тарифы на проезд в общественном транспорте
Тарифы на проезд в общественном транспорте
Тарифы на проезд в общественном транспорте

Окрім цих змін, Львів рухається до впровадження електронної системи проїзду у громадському транспорті. Наступним етапом стане запровадження місячних проїзних.

Забарило зазначив, що наразі вони зосереджені на розвитку щомісячних абонементів, оскільки чинне законодавство поки що не допускає одночасного запровадження різних типів абонементів, таких як квартальні або річні абонементи.

Читайте також:

Графіки відключень світла 5 вересня: у ДТЕК та Укренерго терміново попередили про зміни

Усіх українців змусять міняти права водія? Який "сюрприз" готує Рада

І як це назвати? "Укрзалізниця" придбає штори у вагони по 7 тисяч гривень за 1 штуку