В Україні мобілізаційні зусилля та вручення повісток мають вирішальне значення, і вони застосовуються до всіх чоловіків, які підлягають військовій службі, незалежно від їхнього статусу реєстрації чи місцезнаходження. Про це пише «znaj.ua».

Українським законодавством передбачено кілька методів вручення повісток, навіть у випадках, коли люди не мають постійного місця проживання або вони зареєстровані на тимчасово окупованих територіях.

Останнє відоме місце проживання:

Якщо людина оновила свою адресу в офіційних записах, повістка може бути надіслана на цю адресу, гарантуючи, що ті, хто не має постійного місця проживання, все одно зможуть її отримати.

Місце роботи:

Роботодавці зобов'язані вести облік співробітників та видавати їм повістки щодо розпорядження ТЦК. Це ефективний метод охоплення осіб, які можуть мати поточного місця проживання, але працюють.

Повістка
Повістка

Близькі родичі:

Якщо людина не має поточної реєстрації і офіційно не працює, військова влада може доставити повістку через близьких родичів, зареєстрованих за іншою адресою.

Контактна інформація:

Військова влада також може використовувати доступні номери телефонів або адреси електронної пошти для встановлення контакту. Після цього повістка може бути вручена.

Додаткові методи:

Співробітники військкомату активно вручають повістки у громадських місцях, включаючи транспорт, вокзали та торгові центри. Такий підхід гарантує, що військовозобов'язані будуть знайдені та повідомлені різними способами.

Читайте також:

Порядок денний полетить усім: як зміниться мобілізація восени і кого закличуть першим – попередження ТЦК

На всіх юнаків чекають у ТЦК: що готує доля школярам

Народ чекають на нові штрафи: покарають прямо на вулиці, і це не ТЦК