Майбутній зимовий сезон в Україні принесе значні труднощі через потенційний дефіцит електроенергії.

Експерт з енергетики Геннадій Рябцев прогнозує, що Україна може мати справу з дефіцитом електроенергії в опалювальний сезон.

Також можуть бути введені нові графіки відключень, які потенційно передбачають від трьох до чотирьох відключень електроенергії на день.

У середньому світла може бути до 12 годин на день. Ця тривалість може змінюватись з відхиленням плюс-мінус дві години.

Як повідомляється, основною причиною потенційного дефіциту електроенергії є дисбаланс в енергосистемі країни, посилений існуючими ушкодженнями та втратами інфраструктури.

Також часті та інтенсивні атаки на енергетичну інфраструктуру можуть погіршити ситуацію.

У міру того, як температура опускається нижче за нуль, навантаження на енергосистему буде збільшуватися, що робить необхідними графіки стабілізаційних відключень.

Незважаючи на очікувані труднощі, Рябцев припускає, що ситуація не буде критичнішою, ніж проблеми, що виникли влітку.

Відключення світла
Відключення світла

Саме тому слідкуйте за оголошеннями місцевих постачальників електроенергії та офіційними повідомленнями про графіки вимкнення та доступність електроенергії.

Крім цього, розгляньте можливість інвестування в резервні джерела живлення, такі як генератори або акумулятори, якщо це можливо.

Запасіться необхідними матеріалами, які можна використовувати під час відключень електроенергії, включаючи продукти харчування, що не псуються, і необхідні ліки.

Координуйте дії з сусідами та місцевими громадськими групами, щоб ділитися ресурсами та підтримувати один одного під час вимкнення.

Також переконайтеся, що у вас є ліхтарики, свічки та інші засоби безпеки, і використовуйте їх безпечно, щоб уникнути небезпеки займання.

Читайте також:

Відключення світла 30 серпня: у ДТЕК та Укренерго попередили народ – якими будуть графіки

Тарифи на комуналку вже затвердили: що підготували українцям до опалювального сезону

Не тільки відключення світла: чи буде вода та тепло в опалювальному сезоні 2024/25