Росіяни продовжують спроби пошкодити енергетичну інфраструктуру України, але, за словами Геннадія Рябцева, експерта з нафтопродуктів та питань енергетики, ймовірність повного відключення електроенергії по всій країні дуже мала.

Рябцев визнав, що хоча РФ досягли певних успіхів у націлюванні на критично важливу інфраструктуру, їхня головна мета — повністю знищити енергетичну систему України — недосяжна.

Він підкреслив, що хоча наслідки обстрілу, такі як тимчасові відключення електроенергії, будуть недовгими. Українські енергетики добре підготовлені та мають протоколи для швидкого відновлення електроенергії у постраждалих районах.

"Аварійні відключення - це не завжди влучення. Це реалізація комплексу дій, прописаного на випадок таких атак", - заявив він.

Блекаут
Блекаут

Він також підкреслив, що противник використовує психологічну війну поряд з ракетними атаками, намагаючись навіяти страх, загрожуючи повним відключенням електроенергії.

Однак ці загрози значною мірою необґрунтовані. Рябцев згадав, що можливість повного відключення української енергетичної системи не просто малоймовірна, а практично неможлива, висновок, підтверджений американськими науковими дослідженнями.

Так, він акцентував увагу на тому, що всі слова про блекаути – фейк.

Читайте також:

Дикі відключення світла в Україні: коли енергосистема повернеться до норми – терпіти лишилося не довго

По 12 годин у темряві: українців приголомшили диким сценарієм – відключення будуть зовсім іншими

Не тільки відключення світла: чи буде вода та тепло в опалювальному сезоні 2024/25