Багато людей включають білі шкарпетки у свій гардероб, включаючи спортивний одяг. Однак збереження їхньої первозданної білизни може бути складним завданням, оскільки вони швидко стають сірими або жовтуватими.

Замість того, щоб часто купувати нові пари, спробуйте цей ефективний домашній метод з використанням харчової соди, щоб відновити їхню яскравість, без необхідності використання їдких хімікатів.

Експерт з прання Марк Уокер пропонує простий підхід, що не вимагає хімікатів: харчову соду.

«Якщо ви не користуєтеся відбілювачем, не панікуйте. Є багато способів зробити білі шкарпетки знову білими без використання агресивних хімікатів. Харчова сода - один із чудових варіантів, який можна зробити своїми руками», - пояснює він.

Харчова сода діє як лужна речовина, яка розщеплює жир, бактерії та плями. Її абразивна текстура допомагає фізично відтирати бруд.

Прання, фото: youtube.com
Прання, фото: youtube.com

Кроки з відбілювання шкарпеток:

Розчиніть велику кількість соди в мисці з теплою водою, щоб вийшов висококонцентрований розчин. Замочіть брудні шкарпетки у цій суміші на 3–4 години.

Після замочування покладіть шкарпетки у пральну машину. Додайте 2-3 столові ложки харчової соди в миючий засіб для білих речей. Щоб ще більше підсилити ефект відбілювання, налийте 3–4 столові ложки оцту у відсік для кондиціонера.

Для досягнення найкращих результатів сушіть шкарпетки на відкритому повітрі під прямим сонячним промінням. Ультрафіолетові промені сонця природно відбілюють і освітлюють тканини. Якщо сушіння на сонці неможливе, використовуйте низьку температуру на сушарці або сушіть шкарпетки в приміщенні, що добре провітрюється.

Читайте також:

Як прибрати неприємний запах одягу з секонд-хенду: 2 хитрощі, які приємно здивують

Як позбутися неприємного запаху в раковині без хімії - дивовижний лайфхак

Як виростити хурму будинку у вазоні: всі проситимуть вас розкрити таємницю