З усіх боків посилилися розмови про припинення війни в Україні, і це не дивно, адже Володимир Зеленський представив план перемоги.

Як він сам казав, там є 3 секретні пункти, один з яких і зовсім повинен змусити росію сісти за стіл переговорів з нами.

Володимир Зеленський, фото: hyser.com.ua
Володимир Зеленський, фото: hyser.com.ua

У свою чергу Міністр іностарних справ України Андрій Сибіга сказав, що зупинить просування росіян. Про це він повідомив на спільному брифінгу з міністром Європи та закордонних справ Франції Жаном-Ноелем Барро у Києві.

За словами Сибіги, надання Україні дозволу на завдання далекобійних ударів зброєю західного виробництва вглиб Росії унеможливить просування російських загарбників.

"Йдеться про удари далекобійними ракетами, далекобійною зброєю виключно по військових об'єктах на території Росії" , - сказав він.

Андрій Сібіга, кадр з відео
Андрій Сібіга, кадр з відео

Крім того, глава МЗС наголосив, що Україна має справедливе право завдавати цих ударів виходячи з 51 статті Статуту ООН. Тобто право на самооборону.

За його словами, свого часу була затримка у наданні критично необхідної допомоги для України, і це позначилося на ситуації на полі бою, зокрема з певними поступами російських загарбників.

"І зараз ми маємо уникнути цієї ситуації і ми дуже сподіваємося, що це рішення, зрештою, буде ухвалено нашими союзниками" , - додав глава МЗС.

Читайте також:

"Божевільні в Кремлі втратять...": Володимир Зеленський представив план перемоги, воюємо з 3 країнами.

Другий Саміт світу не гарантує: українцям розповіли про участь Росії та кінець війни.